Fiscaal advies

“Ik vraag cliënten altijd vooraf contact met mij op te nemen voordat zij ergens hun handtekening onder zetten. Want zodra zij vertellen waarom het gaat, kan ik inschatten of er fiscale aandachtspunten en/of implicaties aan zijn verbonden. Dit contact kost vrijwel nauwelijks tijd of moeite en voorkomt lastige en daardoor kostbare reparaties achteraf.”

Mijn ervaring heeft mij geleerd dat ik beter en efficiënter adviseer bij cliënten die ik persoonlijk goed ken. Enerzijds omdat er minder achtergrondinformatie nodig is, anderzijds omdat ik beter kan inschatten wat voor soort advies deze specifieke cliënt graag krijgt. Vergelijk het met beleggen: de ene persoon belegt liever met een neutraal profiel daar waar de ander zich beter voelt bij offensieve portefeuille.

Vanzelfsprekend adviseer ik op de meest voorkomende gebieden zoals inkomsten- en vennootschapsbelasting, schenk- en erfbelasting, dividendbelasting e.d. En als u een vraag heeft over een vakgebied waar ik minder in thuis ben, dan heb ik een uitgebreid netwerk van gespecialiseerde professionals van waaruit efficiënt antwoord komt.

Mocht u het prettig vinden online maar toch op persoonlijk wijze advies te krijgen dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Via Teams kunnen wij prima vis à vis overleggen; u bij u thuis met uw tablet op de bank of aan de eettafel en ik op kantoor achter mijn pc met uw dossier en alle online-vakliteratuur bij de hand.